MobiSal bij zwangerschap

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nieruitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden voorkomen door voldoende magnesium inname, daarom wordt bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen. Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een groot tekort aan vitale voedingswaarden, veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium. Het gebruik van extra magnesium heeft een positieve invloed op de baarmoeder. Het bevorderd de groei van de foetus, maar heeft ook een ontspannende werking waardoor het voortijdige weeën voorkomt.

In het geval van een zwangerschap is het gebruik van magnesium via de huid bewezen. Door uitwendig gebruik, hoeft er niets ingenomen te worden en blijft het darm-kanaal onbelast.

Gebruik en tips

Magnesiumolie kan op verschillende manieren gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Voor dagelijks gebruik kan je MobiSal magnesiumolie over de armen en schouders/buik en benen masseren. Bij harde buiken kan de buik ingemasseerd worden met MobiSal magnesiumolie. Laat de magnesium vervolgens 20 minuten intrekken. Daarna ben je vrij het residu op je lichaam te laten of af te spoelen.

Een magnesiummassage kan helpen tegen een stijve nek- en schouderspieren als gevolg van een andere lichaamshouding. Masseer MobiSal magnesiumolie in met strijkende bewegingen en laat vervolgens 15 minuten inwerken.

MobiSal nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
* verplicht veld