Mobisal magnesiumolie – een bron van zekerheid

De Zechstein bron

Mobisal magnesiumolie wordt gewonnen in Tripscompagnie, bij Veendam (NL). Hier startte men in 1982 met het winnen van een unieke zoutlaag uit de 250.000.000 jaar oude ingedroogde Zechstein zee

De Zechstein zee

De ingedroogde Zechstein zee loopt onder verschillende landen door:

  • Nederland
  • Polen
  • Duitsland
  • Denemarken
  • Litouwen
  • Wit-Rusland
  • Het verenigd Koninkrijk

Op de meeste plaatsen in de verschillende landen waaronder de Zechstein zee ingedroogd zit, wint men natriumchloride (ook wel gekend als keukenzout).

Echter biedt de bron bij Tripscompagnie een uitzonderlijk kenmerk. De winning bestaat bij Veendam hoofdzakelijk uit magnesiumchloride van een exclusieve kwaliteit. 

Op dit moment zijn er wereldwijd circa 10 van dergelijke bronnen gekend. De bron in Tripscompagnie erkent men als de zuiverste (vrij van vervuiling), met de hoogste concentratie.

Het magnesiumzout hier in vaste vorm bevat 47% magnesiumchloride.

Magnesiumchloride winnen

Om dit zout te winnen, gaat men te werk volgens het principe van ‘solution mining’.

Door een pijp naar 1600 meter diepte stuwt men water. Op deze diepte warmt het water natuurlijk op naar 70 graden celcius. Tijdens dit proces warmen water en het magnesiumzout samen op tot een oplossing. Een 2de pijp brengt het vloeibare zout naar boven. 

Magnesiumzout van de hoogste kwaliteit

In 2008 startte men met de winning voor topisch gebruik, de toepassing op mens en dier. 

De unieke samenstelling van deze zoutlaag, wordt door oa. NedMag als superieur beschouwd. Dit in vergelijking met bijvoorbeeld magnesiumchloride uit de Dode Zee. Alsook in vergelijking met het medicinaal gebruikte EPSOM-zout dat op zijn beurt bestaat uit magnesiumsulfaat.

Zechstein inside

Het Zechstein inside logo garandeert de consument de puur- en natuurlijkheid van van de Zechstein bron. 

Mobisal

Bij Mobisal verzekeren wij u van het zuiverste en edelste natuurlijke magnesium, rechtstreeks uit de unieke Zechstein bron.

Leveringskosten 

  • Levering in België, Nederland en Luxemburg bedraagt €4,95. Voor andere landen vertelt de bestelmodule welke kost u betaalt voor levering.
  • Vanaf een bestelling van €25 leveren wij uw bestelling gratis. (Enkel: BE, NL, LUX)

Veilig betalen